НачалоНовини 2019/04Новина

Изпълнителна агенция по горите | Новини

22.04.2019 - Повече от петстотин деца от столични училища участват в кампанията на ИАГ „Лесовъд за един ден“

Повече от петстотин деца от столични училища и детски градини са заявили участие да се включат до края на учебната година в кампанията „Лесовъд за един ден“, която Изпълнителна агенция по горите провежда вече пета поредна година. Днес събитието се състоя в дендрариума на Лесотехническия университет и беше посветено на Деня на земята. Това беше и насоката на днешните игри с акцент върху това, че всички живи същества имат незаменима стойност и всеки вид има уникална роля в сложната мрежа на живота.   

„От тези деца ще зависи бъдещето на природата и гората и е изключително важно да отговорим на нарастващия им интерес към заобикалящата ни естествена среда. Инициативата е много успешна и благодарение на усилията на нашите колеги от структурите на Агенцията и държавните предприятия тя доби популярност в цялата страна. Доказват го и големият брой участници в тези инициативи, които само по време на Седмицата на гората бяха повече от 3000 в цялата страна.“ Това каза д-р инж. Ани Петракиева, експерт в Изпълнителна агенция по горите и преподавател по „Горска педагогика“ в Лесотехническия университет. 

Успехът на лесовъдските мероприятия до голяма степен се дължи на интересните и разнообразни интерактивни, образователни похвати, използвани в Горската педагогика. Лесовъдите, преминали курса прилагат методиката чрез разнообразни игри, викторини и занимания на открито, които представят растителното и животинско разнообразие на българските гори, както и богатството от екосистемни ползи, които те ни предоставят.  

 
 
 

Коментари

Публикувай коментар

Заглавие:
Текст:
Псевдоним:
Е-мейл:
Код за сигурност